Поиск по этому блогу

пятница, 11 марта 2016 г.

Пляцок Эйфория



Шоколадно-кавовий бісквіт

Борошно -140 гр
розпушувач - 1,5 чайні ложки
кава- эспрессо - 120 мл
какао-порошок - 40 гр
жовтки - 4 шт
білки - 6 шт
цукор - 120 г + 30 гр
олія соняшникова - 80 мл

Маковий корж

масло вершкове кімнатної температури - 100 гр
цукор - 100гр + 50 гр
жовтки - 4 шт
мак сухий цілісний - 150 гр
горіхи (фундук+мигдаль, але можна замінити й волоським) - 100 гр
білки - 4 шт

крем
масло вершкове кімнатної температури - 180 гр
молоко сгущєне варене - 380гр (1 банка)
вершки (33-35%) - 170 гр
шоколад (краще темний)  - 200 гр
Шоколадно-кавові коржі

Зварити міцну кафу-еспрессо


Залили какао щойно звареною кавою, розмішати, охолодити



Жовтки розтерти із цукром (120гр) до білого кольору


додати олію й кавову суміш



Окремо змішати борошно з розпушувачем


Ввести в кавово-жовткову суміш


Окремо збити білки до "щільних піків" та наприкінці додати цукор (30 гр) та ще трохи збити


Ввести збиті білки в декілька прийомів в тісто, обережно перемішуючи



Тісто поділити на дві частини.
 Спекти одночасно коржі при температурі 160* використовуючи конвекцію. 
Якщо немає такої можливості - тісто поділити на дві частини перед введенням білків. Одну частину прибрати до холодильнику. А у другу ввести 3 білка з 15 гр цукру. Так само вчинити з другою частиною тіста. Тобто білки вводити безпосередньо перед випічкою



Маковий корж. 
Вершкове масло збити з цукром (100 гр)


 По одному ввести жовтки


Додати сухий цілісний мак та попередньо обсмажені та подрібнені горіхи


Білки збити до "щільних піків"


На прикінці збивання додати цукор (30гр)
Ввести в макову массу в декілька прийомів обережно вмішуючи


Пекти при 170*



Крем. 
Вершки довести до кипіння


 прибрати з вогню, додати чорний шоколад поламаний на шматочки


 перемішати до однорідної маси


Залишить охолоджуватися. 
Вершкове масло збити до білого


По ложці ввести варене згущене молоко


 а потім ганаш (вершки з шоколадом)



Відкласти 2 ложки крему окремо. 
На темний корж намазати половину крему. Потім покласти маковий корж, знову крем и темний корж. 
Прикрасити відкладеним кремом та горіхами з шоколадом. 





Комментариев нет:

Отправить комментарий