Шоколадно-кавовий бісквіт
Борошно -140 гр
розпушувач - 1,5 чайні ложки
кава- эспрессо - 120 мл
какао-порошок - 40 гр
жовтки - 4 шт
білки - 6 шт
цукор - 120 г + 30 гр
олія соняшникова - 80 мл
Маковий корж
масло вершкове кімнатної температури - 100 гр
цукор - 100гр + 50 гр
жовтки - 4 шт
мак сухий цілісний - 150 гр
горіхи (фундук+мигдаль, але можна замінити й волоським) - 100 гр
білки - 4 шт
крем
масло вершкове кімнатної температури - 180 гр
молоко сгущєне варене - 380гр (1 банка)
вершки (33-35%) - 170 гр
Шоколадно-кавові коржі
Ввести збиті білки в декілька прийомів в тісто, обережно перемішуючи
Тісто поділити на дві частини.
Спекти одночасно коржі при температурі 160* використовуючи конвекцію.
Якщо немає такої можливості - тісто поділити на дві частини перед введенням білків. Одну частину прибрати до холодильнику. А у другу ввести 3 білка з 15 гр цукру. Так само вчинити з другою частиною тіста. Тобто білки вводити безпосередньо перед випічкою
Маковий корж.
Вершкове масло збити з цукром (100 гр)
По одному ввести жовтки
Додати сухий цілісний мак та попередньо обсмажені та подрібнені горіхи
Білки збити до "щільних піків"
На прикінці збивання додати цукор (30гр)
Ввести в макову массу в декілька прийомів обережно вмішуючи
Пекти при 170*
Крем.
Вершки довести до кипіння
прибрати з вогню, додати чорний шоколад поламаний на шматочки
перемішати до однорідної маси
Залишить охолоджуватися.
Вершкове масло збити до білого
По ложці ввести варене згущене молоко
а потім ганаш (вершки з шоколадом)
Відкласти 2 ложки крему окремо.
На темний корж намазати половину крему. Потім покласти маковий корж, знову крем и темний корж.
Прикрасити відкладеним кремом та горіхами з шоколадом.
Комментариев нет:
Отправить комментарий